Farver til soveværelset – og andre tips til den søvndyssende oase

Soveværelse

Med mindre man er vampyr, kan man nok ikke erklære sig uenig i, at soveværelset er et vigtigt rum i boligen. Vores søvn har jo som bekendt stor indvirkning på vores fysiske og mentale helbred. Så hvilke farver bør man vælge, og hvad kan man ellers gøre for at skabe et skønt soverum?

Din nattesøvn er essentiel for ikke bare dit helbred, men også din livsglæde. Når du sover godt om natten, får du nemlig masser af energi til dagen. Det kan frigive et dejligt overskud til at være i godt humør, koncentrere sig på arbejdet og så videre og så videre. I det hele taget er god søvn bare uvurderligt.

En god søvn kræver imidlertid et godt soveværelse. Det skal virke beroligende og behageligt. Derfor er det også en god idé at tænke over farvevalget. Og der er også andre ting, du kan gøre, for at løfte sovemiljøet til et helt nyt niveau. Læs med her og få et par tips til at komme i gang!

Hvid, grå, sand og pasteller

Det kan godt være, at postkasserød er din yndlingsfarve, og du bare er helt vild med en klokkeklar kongeblå. Ikke desto mindre er det måske ikke lige i soveværelset, at du skal svinge penslen med disse farver.

De kan nemlig virke lige lovlig energiske, måske endda forstyrrende og uroskabende, og det vil du selvfølgelig gerne undgå i soverummet. Det betyder dog ikke, at du ikke kan nyde disse skønne og kraftfulde farver i boligen. Du kan jo male en væg i stuen eller køkkenet rød eller blå, hvis du vil – og stadig sove godt om natten.

De gode farveidéer til soveværelset er dem, der gør dig rolig og afslappet. Fremfor de kraftige farver er vi altså ovre i mere bløde og afdæmpede nuancer. Det kunne være en knækket hvid, en lysegrå tone, en sandfarve eller en smuk og støvet pastel.

Flere tips til et behageligt soveværelse

Udover valget af de rette farver er der også andre ting, du kan tænke over, når du skal skabe et dejligt soverum. Eksempelvis bliver rummet ekstra hyggeligt med bløde puder og tæpper, stearinlys og blomster. En god duft er også vigtig, så måske du skal investere i en oliebrænder og nogle æteriske olier.

Det er ikke kun dig, der får glæde af et soveværelse i verdensklasse. Det er også en fordel, hvis du skal have gæster. Hvis du skal invitere en anden person ned under dynerne, skal omgivelserne jo gerne virke indbydende.

Det gælder sådan set både, hvis du har en fast partner, eller du bare er på udkig efter en enkelt aftens gratis sex. Et behageligt soveværelse gør bare oplevelsen bedre for begge parter, og det er jo værd at stræbe efter, ikke?

«

Skriv et svar